Alle artikelenArtikelen 2022

Kijk op Exoten 39
In de nieuwste Kijk op Exoten-nieuwsbrief staat een mooi overzicht over exotische wapenvliegen. Lees het hier.


Geplaatst in: Actueel
Kijk op Exoten 38
Het insectengedeelte bij deze versie van Kijk op Exoten valt een beetje buiten het thema. Hybridisatie bij insecten is namelijk erg moeilijk aan te tonen. Desalniettemin is de vondst van enkele exotische oorwormen in Blijdorp toch erg interessant. Download de nieuwsbrief hier.


Geplaatst in: Actueel
Vragenlijst invasieve exoten
Beheer jij invasieve uitheemse soorten in jouw gebied? Dan kunnen jouw persoonlijke ervaringen en meningen de Europese Commissie en het IUCN helpen. Het Europese onderzoeksproject AlienScenarios heeft een vragenlijst gemaakt om informatie te verzamelen over de aanpak van invasieve uitheemse soorten en de meningen en ervaringen van beheerders. De vragenlijst is specifiek bedoeld voor terreinbeheerders op regionaal of lokaal niveau. De resultaten gaan naar de Europese Commissie en het IUCN (Intern...

[Lees verder...]


Geplaatst in: Actueel
EIS-avonden 2022
Dit jaar in een andere vorm dan wat u van ons gewend bent. Op 25 januari, 1 feburari en 3 februari kunt u vanaf 19:00 inschakelen voor de digitale EIS-avonden, in samenwerking met IVN. Info over het programma en opgeven kunt u hier vinden. De lezingen zijn terug te kijken via deze link op YouTube.


Geplaatst in: Actueel