Alle artikelenBij de Jeugdbondsuitgeverij, in samenwerking met EIS, is verschenen de Veldgids voor vliegenfamilies met drie voetkussentjes van Noordwest -Europa. In deze veldgids zijn acht vliegenfamilies beschreven die drie kussentjes aan hun voeten (tarsen) als gezamelijk kenmerk hebben. Het betreft oudere vliegenfamilies, al zijn zij niet allemaal nauw verwant. Meer dan 150 soorten worden beschreven, van de 'vervelende' dazen tot bont gekleurde wapenvliegjes, van de slanke houtvliegen tot minuscule spinvliegen en van de forse geurvlieg tot de slankpotige snipvliegen. Determinatietabellen worden ondersteund door functionele tekeningen, die de kenmerken helder toelichten.
 
Soortteksten bieden kort informatie over voorkomen, vliegtijd en zeldzaamheid. Prachtige foto's ondersteunenen het geheel.
 
Theo Zeegers & André Schulten: De vliegenfamilies met drie voetkussentjes, veldgids Noordwest-Europa. Jeugdbondsuitgeverij, 14 euro. https://www.jeugdbondsuitgeverij.nl/product/de-vliegenfamilies-met-drie-voetkussentjes/
Geplaatst in: Actueel, Pers, Publicaties