Alle artikelenPers categorie

Vroege Vogels Radio: Uitslag spinnentelling
In deze aflevering wordt de uitslag van de nationale huis- en tuinspinnentelling gepresenteerd. Vroege Vogels organiseert deze week de Nationale huis- en tuinspinnentelling. Een week lang kon iedereen op zoek naar alle achtpotigen van Nederland. Welke spinnen zijn het meest geteld? Spinnenexpert Peter van Helsdingen, werkzaam bij EIS Kenniscentrum Insecten en Naturalis maakt de resultaten zondag bij ons bekend.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Vroege Vogels Radio: Leuke vliegen
In deze aflevering aandacht voor het atlasproject Leuke vliegen. De daas heeft zijn imago niet mee: de vlieg staat bekend als gemene bloedzuiger. Toch behoren dazen, net als vier andere vliegenfamilies, tot de leuke vliegen: vliegen die opvallen door hun bijzondere uiterlijk of door hun gedrag.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
NOS Journaal: Zware tijd voor mensen die bang zijn voor spinnen
Het NOS Journaal besteed aandacht aan de nationale huis- en tuinspinnentelling.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Omroep Gelderland: Hoeveel spinnen zitten er in uw huis?
Omroep Gelderland besteed aandacht aan de landelijke huis- en tuinspinnentelling.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Natuurbericht: Gerooide wijnstokken met zwarte reuzenmier
Natuurbericht over versleepte reuzenmieren met behulp van oude wijnstokken. In de Franse en Italiaanse wijngaarden bereiken wijnstokken op een gegeven moment hun uiterste houdbaarheidsdatum. De druivenproductie stagneert en de boel wordt gerooid. De onderstammen worden in zijn geheel uitgegraven en nieuwe druivenplanten worden geplant. De gerooide onderstammen worden echter niet vernietigd maar worden weer verhandeld en krijgen een tweede leven als ondersteuning van decoratieve druivenplanten. ...

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Vroege Vogels Radio: Wantsen "explosie"
Vroege Vogels radio besteed aandacht aan de grote hoeveelheden wantsen en de overlast van berkenwantsen. Op een aantal plekken in Nederland zijn er nu zeer hoge aantallen wantsen. En dat is vroeg voor de tijd van het jaar. Vooral de verschillende soorten berkenwantsen kunnen voor overlast zorgen, zeker als in de huizen, caravans of tenten terecht komen. Daarbij schijnen ze niet altijd even fris te ruiken.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Vroege Vogels Radio: Alle goudhaantjes verzameld
Vroege Vogels besteed aandacht aan het verschijnen van de Entomologische tabel over de goudhaantjes. In ons land komen meer dan zestig verschillende soorten goudhaantjes voor. Slechts twee daarvan zijn vogels, de rest zijn schitterend gekleurde kevertjes uit de familie bladkevers.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Natuurbericht: Geheimzinnige rookvliegjes ontdekt door fikkie stoken
Natuurbericht over de inspanningen voor het vinden van rookvliegjes (Microsania, Platypezidae) in Nederland. Kampvuurtjes maak je vaak 's avonds. Dat is jammer, want in het donker kun je geen getuige zijn van een geheimzinnig verschijnsel dat zich kan voordoen in de rook van het vuur. Bepaalde kleine zwarte vliegjes hebben de gewoonte om in de rook te komen dansen. Sterker nog: fikkie stoken is de enige manier om deze vliegjes te zien te krijgen. Dit jaar is het voor het eerst in Nederland gelu...

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Radio 2, De staat van Stasse: Spectaculaire vondst in de rook van het kampvuur
Radio 2 besteed aandacht aan de excursie om rookvliegjes (Microsania, Platypezidae) te vinden in Nederland.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Natuuronderzoek AWD: De een zijn dood ... ... is de ander zijn vlees
Het tijdschrift Natuuronderzoek besteed aandacht aan aaskevers. De meeste natuurliefhebbers kennen dat wel:je loopt buiten en plots ruik je de doordringendegeur van de dood. De meeste mensen kijken nogeven naar de bron van de stank, om daarna snelmet opgetrokken neusvleugels, veroorzaaktdoor een lichte vorm van walging, door te lopen.Maar wie de onsmakelijke associaties overwint,kan veel aan zo’n kadaver ontdekken. 

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Pagina 11 van 24Eerste   Vorige   6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  Volgende   Laatste