1000 Soortendag

22 - 23 april 2016, Landgoed Schothorst in AmersfoortOp uitnodiging van de gemeente Amersfoort en in samenwerking met waarneming.nl en de andere PGO's zal in 2016 weer een, ongetwijfeld geslaagde, poging gedaan worden de 1000 soorten te halen. 

Deze keer is de 1000-soortendag onderdeel van de openingsweek van Het Groene Huis op Landgoed Schothorst in Amersfoort. Het Groene Huis is een duurzame ontmoetingsplek van en voor Amersfoorters en de thuisbasis voor Amersfoortse groene verenigingen en het Centrum voor Natuur en Milieu-Educatie. In 2010 is de boerderij waar het milieu-educatief centrum toen was gevestigd afgebrand. Van woensdag 20 april tot en met zondag 24 april wordt de nieuwe huisvesting feestelijk geopend. 

De 1000-soortendag start op vrijdagavond 22 april 20:00 uur met een lezing door Zomer Bruijn (biodiversiteit van de nacht) en enkele nachtelijke excursies. Zaterdagochtend wordt om 7:00 uur een vogeltelling georganiseerd door Vogelwerkgroep Amersfoort en vanaf 10:00 uur zijn er diverse andere excursies. Ook lokale organisaties als KNNV Amersfoort, IVN, Vogelwerkgroep Amersfoort en andere groene groepen doen daar aan mee. Voor floristen is van 13:30 tot 17:00 uur een boot beschikbaar (nog vijf plekken) om de Amersfoortse kademuren te inventariseren. De dag wordt om circa 18:00 uur afgesloten met een eenvoudige doch voedzame maaltijd die wordt aangeboden door de gemeente Amersfoort. Op zondag is er op Landgoed Schothorst een groene markt. De resultaten zullen worden getoond op waarneming.nl

Overnachting, vergunningen en opgeven
Voor mensen die willen blijven overnachten zijn er gratis slaapplaatsen op goede veldbedden (nog dertien), douches en ontbijt beschikbaar: op vrijdagnacht in een gezamenlijke ruimte in het Sibbehuis; zaterdagnacht in het Groene Huis. Voor lunch dient iedereen zelf te zorgen. Voor de gebieden in beheer van de gemeente Amersfoort zijn vergunningen beschikbaar waarmee ook op andere momenten in het jaar geïnventariseerd kan worden. Voor gebieden in beheer bij andere terreinbeheerders bestaat de mogelijkheid deze per bezoek aan te vragen. 

Overnachters en deelnemers aan de 1000-soortendag kunnen zich voor 15 april opgeven bij ondergetekende. Geef daarbij aan of je wilt blijven overnachten (vrijdag en/of zaterdagnacht), wilt deelnemen aan de maaltijd en/of je mee wilt met de boot. Wie het eerst komt, ..... Na aanmelding ontvang je aanvullende informatie. 

Ed Colijn
ed.colijn@naturalis.nl

Over EIS

Stichting EIS Kenniscentrum Insecten 
doet onderzoek aan insecten en andere ongewervelden en geeft voorlichting en adviezen over beheer en beleid.

Tentakel

Wilt u in het vervolg onze nieuwsbrief Tentakel ontvangen? Meldt u dan hieronder aan.
* Required

donateur

Word voor € 22,50 donateur en ontvang Nederlandse Faunistische Mededelingen en Entomologische Tabellen

Ja Ik word donateur

Contact

EIS Kenniscentrum Insecten
Postbus 9517
2300 RA Leiden
(+31) 071 7519314
eis@naturalis.nl   

Bezoekadres
Vondellaan 55 
2332 AA Leiden