NIEUWS

Bestuivers.nl

Bestuivers.nl

Bestuivers.nl is opgezet door EIS Kenniscentrum Insecten als centraal informatiepunt over bestuivende insecten in Nederland. De belangstelling voor bijen en andere bestuivende insecten is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Bij EIS komen hierover steeds vaker vragen binnen en het leek ons handig om hiervoor te kunnen verwijzen naar een website met goede en actuele informatie. Die website was er nog niet, dus besloten we om deze zelf op te zetten.

De website heeft een brede doelgroep: van beginners tot gevorderden en van natuurliefhebbers tot beleidsmakers. Op de website is informatie te vinden over herkenning en determinatie, levenswijze, trends, bedreigingen, bescherming en nog veel meer. Sommige onderdelen zullen nog verder worden uitgewerkt.

 

Helemaal nieuw is de website bestuivers.nl niet. Oplettende bijen- en zweefvliegenliefhebbers hebben reeds vorig jaar gezien dat op deze website vier kloeke boekwerken te downloaden zijn. Dit zijn de vorig jaar verschenen Gasten van bijenhotels (Pieter van Breugel) en Bijenplanten (Arjen Neve & Raymond van der Ham) en de delen uit de reeks Nederlandse Fauna over zweefvliegen en bijen. Naast deze boekwerken was tot voor kort niet veel op de website te vinden. Achter de schermen is echter gewerkt aan meer inhoud, die nu online is geplaatst.

Het ligt in de bedoeling om de website voortdurend bij te houden en aan te vullen. Er worden nieuwtjes op geplaatst en er zullen nieuwe onderdelen op verschijnen.
Vorig artikel Jaarrond Tuintelling
Volgend artikel Iepenzigzagbladwesp in kaart gebracht

Zoeken

INDEX JAAR

Archief

Soortenregister

Kakkerlak tussen de bananen
24-10-2023 16:45:34           
De groene bananenkakkerlak Panchlora nivea kwam oorspronkelijk alleen op Cuba voor, maar heeft zich inmiddels... Meer...
Gevestigde termiet zorgt voor overlast
18-8-2023 10:58:32           
Termieten worden incidenteel aangetroffen in Nederland, met name in geïmporteerde goederen. In 2019 is echter... Meer...
Een mediterraan geluid in Limburg
30-5-2023 15:11:23           
Het geluid van zangcicaden is iets wat door veel mensen geassocieerd zal worden met vakanties in het zuiden... Meer...
Bladwesp op clematis
16-5-2023 14:38:09           
Op 17 mei 2022 ving Dick Belgers een vrouwtje van een onbekende bladwesp in lichtkoepels in een tuin te... Meer...
Exotische kogelspin lift mee op groente en fruit
2-5-2023 19:22:51           
Kogelspinnen van het genus Steatoda worden in Nederland steatoda’s genoemd. In andere Europese landen worden... Meer...
Nieuwe wespen op oude vliegbasis
6-4-2023 19:10:11           
In 2009 en 2019-2021 is er op de voormalige vliegbasis Soesterberg onderzoek gedaan naar wespen en... Meer...

Oudere berichten

Voor de oudere berichten van langer dan een jaar geleden, zie het archief