Determinatie

Op verschillende manieren probeert stichting EIS een helpende hand te bieden bij het determineren van diverse soortgroepen: zo zijn er voor een aantal groepen zoekkaarten voor beginners tot de serie Entomologische Tabellen voor de meer gevorderde geïnteresseerden waarmee de complete fauna van Nederland van een bepaalde groep op naam gebracht kan worden. Zoekkaarten zijn in elk gewenst aantal te bestellen. Een overzicht van de beschikbare Entomologische Tabellen vindt u op deze pagina. Mocht u hulp nodig hebben bij het determineren of determinaties wilt laten controleren dan kunt u altijd geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Digitale sleutels

Voor verschillende groepen zijn zogenaamde multi-entry determinatiesleutels in ontwikkeling.  In navolging van de dierenzoeker zijn dit tabellen waarbij zelf de kenmerken gekozen kunnen worden in plaats van standaard met dezelfde vragen te beginnen. Een ideale manier om op je eigen manier een soort op naam te brengen, bovendien rijk geïllustreerd. Enkele tabellen of proefversies zijn reeds beschikbaar en verschillende zijn nog in ontwikkeling. Een overzicht van de reeds beschikbare sleutels is te vinden op het soortenregister en op onze eigen site specifiek voor ongewervelden.

Zoekkaarten

Voor verschillende groepen zijn laagdrempelige zoekkaarten gemaakt waarmee enkele van de meest voorkomende soorten in en om het huis op naam te brengen zijn. Voor de meeste groepen blijft het een selectie van soorten, dus niet alles kan met zekerheid op naam gebracht worden.  Voor een overzicht van het nog steeds groeiende aanbod: zoekkaarten.

Leuke vliegen tabellen

Voor het atlasproject "Leuke vliegen" zijn een aantal zeer rijk geïllustreerde tabellen gemaakt. Het project liep van 2012 tot en met 2014, voor meer informatie zie de projectpagina. Voor drie van de vijf families zijn tabellen gemaakt, daarnaast is er een voor de roofvliegen ontwikkeld door Andre Schulten en Reinoud van den Broek: Roofvliegengids.

De andere drie zijn hiernaast te vinden.

Contact

Wilt u meer weten neem dan contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

   

John Smit
John.smit@naturalis.nl
071 - 7519359 

 

 

Dierenzoeker

Samen met Naturalis en Het Klokhuis (NTR) is de dierenzoeker ontwikkeld waarmee de meest voorkomende soorten in en om het huis op naam gebracht kunnen worden, deze is ook geschikt voor kinderen van 7 tot 12. De dierenzoeker is beschikbaar als website, mobiele website en als smartphone App voor iOS en Android.