Waarnemingen van Aziatische hoornaar (met foto!) kunnen worden doorgegeven aan eis@naturalis.nl.
Meer informatie
EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden onderzoekt het voorkomen van rivierkreeften in Nederland. De afgelopen tien jaar is het aantal soorten invasieve zoetwaterkreeften verdubbeld. Veel van deze (en eerder gemelde kreeften) hebben zich bovendien explosief uitgebreid. Hierdoor vormen ze inmiddels een opvallend fauna-element in grote delen van ons land. EIS hoopt de ontwikkelingen op kreeftengebied in Nederland op de voet te kunnen volgen. Kreeftenwaarnemingen (bij voorkeur vergezeld van een foto!) en krantenknipsels kunnen worden doorgegeven aan eis@naturalis.nl.
Af en toe worden er Kogelspinnen uit het genus Latrodectus in Nederland geimporteerd, in tegenstelling tot de meeste spinnen kunnen deze wel de huid van een mens doorboren met hun gifkaken en een pijnlijke beet geven. EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden houdt een overzicht bij van vondsten van weduwen en stelt de specimens veilig in de collectie van Naturalis Biodiversity Center. Hierdoor kan de omvang van het probleem worden vastgesteld en worden introductieroutes en risicolocaties bekend. Bij vermeende vondsten van weduwen wordt men verzocht dit te melden bij ons, graag met de spin als bewijsmateriaal of eventueel een foto.
Weduwenwaarnemingen (bij voorkeur vergezeld van het exemplaar of eventueel een foto!) kunnen worden doorgegeven aan eis@naturalis.nl.