Alle artikelenArtikelen januari 2013

Vroege Vogels Radio: Sjirpend en krakend door Europa
Baudewijn Odé en Roy Kleukers van insectenclub EIS-Naturalis zijn dé sprinkhaan- en krekelgeluidenverzamelaars van Nederland. Misschien wel van Europa. Regelmatig reizen ze gezamenlijk van hot naar her om nieuw geluid op te nemen. Onlangs schreven ze hèt Italiaanse standaardwerk over sprinkhanen en krekels, in de beroemde Fauna d'Italiareeks. Van oost naar west en van noord naar zuid maken we een ‘Tour de l'Europe’, met het mooiste gekraak en gesji...

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Vroege Vogels Radio: Spin van het jaar
De meest beruchte spinnen zijn ongetwijfeld de vogelspinnen, vuistgrote griezels die ook in Hollywood goed scoren. Maar wie weet dat we ook in eigen land vogelspinnen hebben? Aan de onwetendheid komt dit jaar een einde, want 'onze' vogelspin, de mijnspin, is uitverkoren tot Spin van 2013.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Natuurbericht: Gewone mijnspin is spin van het jaar 2013
De Gewone mijnspin is als ‘Spin van het Jaar 2013’ gekozen. Ons land kent twee soorten mijnspinnen, tevens de enige vogelspinnen van Nederland. In heel Europa wordt het onderzoek aan deze Spin van het jaar 2013 extra gestimuleerd. Spinnendeskundige Peter van Helsdingen van EIS-Nederland verzamelt in 2013 zoveel mogelijk waarnemingen van de Gewone mijnspin in Nederland.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers