Alle artikelenArtikelen november 2013

Trouw: Kijk een daas een diep in de ogen
Vliegen vies en hinderlijk? Niet voor John Smit. De onderzoeker kent  spannnende verhalen over patrouillerende zwevers en hitsige blaaskoppen.Leuke vliegen. Voor veel mensen een contradictio in terminis.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Natuurbericht: Libellen en libellenwaarnemers nemen verder toe
In 2013 zijn meer dan 80.000 waarnemingen van libellen door natuurvrijwilligers verzameld. Nederland is daarmee het best op libellen onderzochte land ter wereld en laat zelfs landen als Duitsland en Groot-Brittannië achter zich. De toename van het aantal waarnemingen hangt samen met de toename van het aantal natuurvrijwilligers met interesse in libellen.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
EO, Melk en honing: Het geheim van de spin en zijn web
Herman vraagt zich af waarom spinnen niet vastlopen in hun eigen web als hun prooi machteloos moet toezien hoe een spin angstaanjagend op hen af komt rennen.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Vroege Vogels Tv: Kiwikever
Sommige dieren krijgen hun eigen speelfilm; andere worden door niemand gezien en gekend, bijvoorbeeld omdat ze minuscuul klein zijn. Terwijl ze toch zo mooi zijn. Daarom richten we tijdens deze aflevering de spotlight op Prionocyphon serricornis, een piepklein kevertje dat op een kiwi lijkt.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers