Alle artikelenArtikelen december 2014

Vroege Vogels Radio: Nieuwe insecten 2014
Roy Kleukers en Ben Brugge lichten de nieuw in Nederland gevonden insecten toe in Vara's Vroege Vogels radio. 2014 was een jaar waar veel nieuwe soorten ontdekt werden. Maar liefst 70 nieuwe soorten zijn er gevonden met mooi klinkende namen als de gouden dennenstamjager, het zilveren elfje of het dotterbloemgitje. Naast ongewervelden en kreeftachtigen bestaat het overgrote deel uit insecten.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
NRC: De Tropische wereld thuis
In het NRC van 27 december stond een artikel over de wondere wereld van de kleine beestjes in huis, waarin onder andere Jinze aan het woord is.


Geplaatst in: Pers
3e deel verspreidingsatlas wantsen
Deze week is deel III van de serie "Verspreidingsatlassen van de Nederlandse wantsen" verschenen. Het is een lijvig deel, met de grote groep van de bloemwantsen Miridae.  In totaal worden 240 soorten behandeld, waarbij de nadruk uiteraard ligt op de verspreiding in Nederland, maar als novum is per soort ook een Europese kaart opgenomen. Een mooie tekening van Jeroen de Rond illustreert iedere subfamilie. De auteurs werken nu aan de laatste twee delen, over de Pentatomomorpha, waarond...

[Lees verder...]


Geplaatst in: Actueel, Publicaties