Alle artikelenPers categorie

Nieuws.nl: Kogelspinnen ontdekt op Maasvlakte
Tussen stenen en basaltblokken op de Maasvlakte in Rotterdam zijn twee soorten kogelspinnen ontdekt die niet eerder in Nederland zijn waargenomen. Het gaat om de rotskogelspin, in het Latijn Theridion hannoniae geheten en de donkere prachtkogelspin, ofwel de Parasteatoda tabulata.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Telegraaf: Kogelspinnen ontdekt op Maasvlakte
ROTTERDAM - Tussen stenen en basaltblokken op de Maasvlakte in Rotterdam zijn twee soorten kogelspinnen ontdekt die niet eerder in Nederland zijn waargenomen. Het gaat om de rotskogelspin, in het Latijn Theridion hannoniae geheten en de donkere prachtkogelspin, ofwel de Parasteatoda tabulata.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Vroege Vogels Radio: Struikspin spin van het jaar 2015
Peter van Helsdingen licht de keuze toe in Vara's Vroege Vogels radio. Elk jaar is er een Europese Spin van het Jaar. Voor het afgelopen jaar was dat de driehoeksbaldakijnspin. Voor 2015 presenteren wij met trots de Spin van 2015: de struikspin. Peter van Helsdingen van Naturalis geeft alle details in deze uitzending.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Vroege Vogels Radio: Nieuwe insecten 2014
Roy Kleukers en Ben Brugge lichten de nieuw in Nederland gevonden insecten toe in Vara's Vroege Vogels radio. 2014 was een jaar waar veel nieuwe soorten ontdekt werden. Maar liefst 70 nieuwe soorten zijn er gevonden met mooi klinkende namen als de gouden dennenstamjager, het zilveren elfje of het dotterbloemgitje. Naast ongewervelden en kreeftachtigen bestaat het overgrote deel uit insecten.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
NRC: De Tropische wereld thuis
In het NRC van 27 december stond een artikel over de wondere wereld van de kleine beestjes in huis, waarin onder andere Jinze aan het woord is.


Geplaatst in: Pers
New York Times: Belangrijke oorzaak achteruitgang wilde bijen aangetoond
New York Times besteedt aandacht aan artikel over achteruitgang van wilde bijen gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Science: zie artikel   De achteruitgang van wilde plantensoorten en de bloemenrijkdom in het landschap worden al lang genoemd als belangrijke oorzaak van de achteruitgang van wilde bijen. Goed bewijs hiervoor ontbrak vooralsnog. Onderzoekers van Alterra, EIS en de WUR hebben nu aangetoond dat dit inderdaad zo is. De manier waarop ze dit gedaan hebben i...

[Lees verder...]


Geplaatst in: Actueel, Pers
Vroege Vogels Tv: Exotische grotbewoner in Friesland
In deze aflevering van Vara's Vroege Vogels tv wordt aandacht besteed aan de populatie kassprinkhanen in de kruipruimte van een verzorgingstehuis in Friesland. In een verpleeghuis in Friesland is een groep bewoners ontdekt die niet bij de administratie bekend is. In de kruipruimte van het gebouw is namelijk een populatie exotische kassprinkhanen aangetroffen. 

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
In deze aflevering van Vara's Vroege Vogels tv wordt aandacht besteed aan de muurhooiwagen. erdrongen door de rode hooiwagen, was hij al uitgestorven gewaand inNederland: de muurhooiwagen. Maar nu blijkt hij er toch nog te zijn, optwee piepkleine plekjes.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Dit is de Dag: Redden stadsimkers bijen
In het programma Dit is de Dag van NPO1 wordt aandacht besteed aan imkers in stedelijke omgeving.

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Natuurbericht: Recordaantal sprinkhaanvliegen in Nederland in 2014
Een natuurbericht over de recente toename en het ongewoon hoge aantal sprinkhaanvliegen in 2014. Dit jaar zijn tot nu toe al 48 sprinkhaanvliegen gezien in Nederland, veel meer dan de afgelopen jaren. De meeste zijn gemeld in de zuidelijke helft van ons land. In 1990 werd het eerste exemplaar in Nederland gezien en de laatste jaren lijkt hij iets toe te nemen, maar dit jaar maakt hij wel een enorme sprong. De sprinkhaanvlieg komt oorspronkelijk voor in (half-)woestijnen in Zuid-Europa en Afrika...

[Lees verder...]


Geplaatst in: Pers
Pagina 10 van 25Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste