Alle artikelen1000-soortendag 2015
De 1000-soortendag is sinds enkele jaren een vaste waarde in Nederland. Elk jaar verzamelen soortspecialisten zich om te focussen op soorten in een topgebied. Op 13 juni wordt de eerste grensoverschrijdende 1000-soortendag georganiseerd. Deze zal plaats vinden in de vallei van het Merkske (Hoogstraten, Baarle-Hertog, Merksplas). 

Hoofddoel van deze dag is om het gebied grondig te inventariseren en zoveel mogelijk soorten waar te nemen. We doen daarom een beroep op onze topspecialisten. Het wordt een leuke en gezellige activiteit waarbij Nederlandse en Belgische soortspecialisten de mogelijkheid hebben elkaar te ontmoeten. 

De 1000-soortendag begint op vrijdagavond 12 juni met nachtvlinder-, vleermuis- en amfibieënexcursies. Op zaterdag volgt de officiële aftrap en zullen diverse excursies georganiseerd worden. De dag wordt afgesloten met een vegetarische maaltijd, die wordt aangeboden vanuit de organisatie. De resultaten zullen worden getoond op zowel waarneming.nl als waarnemingen.be

Overnachting 
Voor mensen die wensen te overnachten is er een gratis slaapplaats voorzien in Wortel Kolonie (B), gelegen midden in het stroomgebied van het Merkske. Als je wilt kan je hier terecht van vrijdag 16 uur t/m zondag 12 uur. Er wordt ontbijt en lunch voorzien voor mensen die blijven overnachten. Snel inschrijven is de boodschap. 

Het Merkske 
Het stroomgebied van het Merkske is 6000 ha. groot waarvan 1500 ha. in natuurbeheer. Het is één van de waardevolste gebieden in de provincies Noord-Brabant en Antwerpen. Het gebied heeft hoge potenties en er vallen nog veel zaken over het gebied te ontdekken. Meer info op deze links: Inschrijven 
Soortspecialisten die willen deelnemen aan de 1000-soortendag kunnen zich voor 1 juni opgeven via Google forms dan wel zoals voorheen bij Ed Colijn. Na inschrijving ontvang je meer informatie. 

Let wel: de locatie is zeer moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Er wordt aangeraden zo veel mogelijk te carpoolen. 

De organisatie: 
Theo Bakker, Chris van Boxel, Ed Colijn, Bart Hoeymans, Annelies Jacobs, Drej Oomen, Stijn Leestmans & Koen Verschueren.
Geplaatst in: Actueel, Projecten, Agenda