Distribution atlas Dutch ladybeetles / Verspreidingsatlas lieveheersbeestjes

De atlas van de Nederlandse lieveheersbeestjes is verschenen in een themanummer van het tijdschrift Entomologische Berichten en kan hier worden gedownload.
A pdf of the distribution atlas of Dutch lady beetles can be downloaded here

Lieveheersbeestjes op kaartHet lieveheersbeestjesproject (2016-2017) is afgesloten maar de inzameling van gegevens gaat gewoon door. In de eerste helft van 2017 hopen we de atlas van de Nederlandse lieveheersbeestjes uit brengen als onderdeel van een themanummer van Entomologische Berichten. Iedereen die meer dan 10 waarnemingen met foto van lieveheersbeestjes heeft ingediend kan het themanummer gratis ontvangen. Zodra het themanummer is verschenen wordt er een oproepje voor het doorgeven van je adres op het forum van Waarneming.nl geplaats.

Als je voor het eerst naar lieveheersbeestjes gaat kijken kan je het beste een keer in je tuin rondkijken. De soorten die daar voorkomen kan je op naam brengen met de zoekkaart voor de tuinsoorten, te vinden op de projectpagina. Wil je daarna meer zien van de Nederlandse lieveheersbeestjes kijk dan eens in de Veldklapper Lieveheersbeestjes. Dit boekje bevat foto’s en informatie over herkenning van lieveheersbeestjes, deze is eveneens te vinden op de projectpagina. Heb je een probleem en kom je er niet uit, vraag het dan op het keverforum. Meer informatie met een overzicht van de tot nu toe verzamelde waarnemingen van de Nederlandse soorten vind je op de projectpagina op de website van Waarneming.nl. Bij de waarneming dient een foto van het waargenomen exemplaar te worden toegevoegd. Waarnemingen zonder foto kunnen niet beoordeeld worden en worden niet gebruikt voor publicaties.

Jan Cuppen, Vincent Kalkman & Gerrian Tacoma

Poster

Gratis af te halen (formaat A1)
Darwinweg 2 (3e verdieping), Leiden

veldKlapper